''Skolas soma'' ietvaros 8.c klase dodas uz Jaunlaiceni.
''Skolas soma'' ietvaros mēs, 8.c klase, devāmies ekskursijā uz Jaunlaiceni. Pirmais pieturas punkts bija Opekalna draudzes skolas drupas, kur uzzinājām vēsturiskus faktus par E.Gliku un Opekalna draudzes skolu. Mēs uzzinājām daudz ko jaunu par skolu sistēmu agrāk kā arī to, ka agrāk tikai retajiem bija iespēja mācīties skolā, kas ir atšķirīgi no mūsdienām. Mums bija arī iespēja apskatīt A.Liepaskalna piemiņas kapakmeni. Tālāk mēs devāmies aplūkot Opekalna baznīcu, apskatījām tās interjeru un uzkāpām baznīcas tornī. No baznīcas torņa pavērās burvīgs skats uz Latvijas dabu, bet diemžēl bija apmācies laiks, tāpēc skats nebija tik skaidrs. Pēc tam devāmies uz Jaunlaicenes muižas muzeju, kur uzzinājām daudz ko jaunu par Malēniešu dialektu un vēsturi, kā arī spēlējām par to spēli. Pēc spēles devāmies baudīt īstas Malēniešu pusdienas, kurās varējām nobaudīt buljonu ar profitroļiem, kaņepju sviesta un speķa maizītes. Maltīti baudījām no īstiem māla traukiem un ēdām ar koka karotēm. Pēc kārtīgām pusdienām mēs visi devāmies uz meistarklasi, kurā cepām maizi uz ugunskura. Pēc tam to notiesājām ar gardu ievārījumu un vēsu pienu.''Skolas soma'' ietvaros mēs, 8.c klase, devāmies ekskursijā uz Jaunlaiceni. Pirmais pieturas punkts bija Opekalna draudzes skolas drupas, kur uzzinājām vēsturiskus faktus par E.Gliku un Opekalna draudzes skolu. Mēs uzzinājām daudz ko jaunu par skolu sistēmu agrāk kā arī to, ka agrāk tikai retajiem bija iespēja mācīties skolā, kas ir atšķirīgi no mūsdienām. Mums bija arī iespēja apskatīt A.Liepaskalna piemiņas kapakmeni. Tālāk mēs devāmies aplūkot Opekalna baznīcu, apskatījām tās interjeru un uzkāpām baznīcas tornī. No baznīcas torņa pavērās burvīgs skats uz Latvijas dabu, bet diemžēl bija apmācies laiks, tāpēc skats nebija tik skaidrs. Pēc tam devāmies uz Jaunlaicenes muižas muzeju, kur uzzinājām daudz ko jaunu par Malēniešu dialektu un vēsturi, kā arī spēlējām par to spēli. Pēc spēles devāmies baudīt īstas Malēniešu pusdienas, kurās varējām nobaudīt buljonu ar profitroļiem, kaņepju sviesta un speķa maizītes. Maltīti baudījām no īstiem māla traukiem un ēdām ar koka karotēm. Pēc kārtīgām pusdienām mēs visi devāmies uz meistarklasi, kurā cepām maizi uz ugunskura. Pēc tam to notiesājām ar gardu ievārījumu un vēsu pienu.Mēs ļoti izbaudījām šo iespēju, Skolas somas ietvaros, ar klases biedriem pavadīt dienu svaigā gaisā!